Det handlar inte om fildelning

Computer Sweden verkar tro att det handlar om fildelning. Det är fel. Det handlar om rätten till information, om rätten att använda grundläggande informationskanaler i vårt samhälle.

Att stänga av någon från internet idag vore som om man 1984 förbjudit någon att gå in på bibliotek, bokaffärer, kontakta A-kassan, skriva brev till sina vänner och göra bankärenden! Och så vidare. Det är en orimlig bestraffning för ett skitbrott som är jämförbart med att gå mot röd gubbe eller att snatta.

Och det är inte säkert att det är just fildelning som storföretagen är emot nästa gång. Vad händer när storföretagen anser att någon som uttalar sig negativt om företaget gör sig skyldig för förtal? Om man inte röstar igenom 138:an kan det företaget då tvinga internetoperatörerna att stänga av en person från internet bara för att den har en åsikt och uttrycker den?

För det är DET som det handlar om. Åsiktsfrihet! Rätten att få ha en åsikt och uttrycka den på lika villkor. Det är rätten till medborgerliga rättigheter som det handlar om, det är dem som Piratpartiet värnar.

Länkar:
Ledare i Computer Sweden: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.227788/telekompaketet-ar-kidnappat

Kommentarer
Postat av: LIGIZT

Att överhuvudtaget komma med ett så otroligt o korkat förslag som att "stänga av internet" för vissa personer, finner jag ytterst skrämmande.



Det som banat väg för mkt otyg har sin grund i 9-11 attackarna. Visst avskyr jag talibaner,al qaida

(lr va tusan det nu heter)



Telekompacket är i grunden ett bra förslag, vad gäller konsumenträtt,konkurrans osv..



Men hur i höga helvete kan fransmännen med Zarkozy i spetsen lyckas få in,fildelning o immatrialrätt i det?



Lite osäker på detta men har har hört att hans kärring har vissa intressen i ngra mediabolag (vivendi??) Något var det iaf..



En domare i TPB målet vilken regelbundet har disskussioner med antipiratlobbyn (i deras egna lilla klubb) är minst lika skrämmande.



Om inte vi reagerar... Vem gör det då?

2009-05-08 @ 03:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0